Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 25.90 dossierkosten.

Vliegen vanuit Charleroi Airport

Goedkope vluchten vanuit Brussel Charleroi Airport met o.a. Ryanair

Waarom boek je vliegtickets van Brussel Charleroi Airport?

Wij vliegen graag vanaf Brussel Charleroi Airport. Waarom? Omdat deze luchthaven prima bereikbaar is via een zeer goed wegennetwerk. Deze Belgische airport ligt heel centraal, op 60 kilometer ten zuiden van Brussel en 11 kilometer ten noorden van Charleroi. Charleroi parking biedt goedkope parkeermogelijkheden, voor kort en lang parkeren.

Let op: verwar Brussel Charleroi Airport niet met Brussel Zaventem Airport. Het zal je maar gebeuren dat je bij het verkeerde vliegveld staat…

Vliegen vanaf Charleroi Airport

De grootste luchtvaartmaatschappij die vanaf de luchthaven vliegt, is Ryanair. Daarom vlieg je naar ruim 100 Europese bestemmingen. Zoek de zon op in Spanje of ga op citytrip naar Boedapest of Sevilla. Dit alles met goedkope vliegtickets!

Bespaartip: vliegen vanaf Charleroi betekent voordelig vliegen, voor business of vakantie.

Nog meer voordelen:

  • Voor de deur parkeren
  • Kort voor vertrek inchecken
  • Snel bij de gate
  • Beschikt over winkels, bars en restaurants

Deze airlines vliegen van en naar Charleroi Airport:

Vlieg ook vanuit:

Hoe reis ik naar Brussel Charleroi Airport?

Auto: het makkelijkst is toch wel om met de auto naar Charleroi te rijden. Het parkeren met de auto gaat gemakkelijk en kan bij parking Charleroi Airport. Je kiest er dan voor om kort of lang te parkeren. Reserveer hier direct je plekje!

Trein: het is mogelijk om met de trein naar Charleroi te reizen. Vanuit de meeste delen van België reis je eenvoudig per trein naar station Charleroi Sud, waar je bus A neemt naar de luchthaven (reisduur 20 minuten).

Pendelbus vanuit Brussel: de Brussels City Shuttle is de gemakkelijkste manier om van station Brussel-Zuid naar Charleroi Airport te reizen. De dienstregeling van de pendelbussen is aangepast aan de dienstregeling van de vluchten. Zo rijdt de pendelbus iedere 30 minuten vanaf 03.30 uur ’s morgens. De reisduur bedraagt ongeveer 50 minuten. Koop je ticket online voor het beste tarief.

Tip: Combineer je vlucht met een bezoek aan de stad Brussel.

Faciliteiten van Charleroi Airport

Vliegen vanaf deze luchthaven is een goed idee! En aan de faciliteiten van deze airport ligt het in ieder geval ook niet. Nog even snel iets eten en drinken voor vertrek? Dat kan in een van de horecagelegenheden, zoals in Méli-Mélo in vertrekhal 1. Voor een lekker Belgisch pintje of een andere Belgische specialiteit zit je ook goed op Charleroi Airport.
Soms is het wel lekker om bij het vliegveld te overnachten. Zeker wanneer je vroeg vertrekt of heel laat aankomt. In de omgeving van de airport liggen veel hotels in verschillende prijsklassen. Dus maak snel je keuze.