Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 25.90 dossierkosten.

Vliegen vanuit Düsseldorf Airport

Goedkope vluchten vanuit Düsseldorf Airport

Waarom vliegen vanuit Düsseldorf Airport?

Klinkt het raar om vanuit Düsseldorf Airport te vliegen? Nee hoor, want deze Duitse luchthaven is prima te bereiken vanuit België. Met de auto, de trein, de bus – wat jij het fijnst vindt. De luchthaven is een belangrijke thuisbasis voor de luchtvaartmaatschappijen Eurowings, AirBerlin, Lufthansa en Condor. Het beschikt over drie terminals en behoort tot de 25 drukste luchthavens van Europa. Met meer dan 100 bestemmingen vind jij gemakkelijk die goedkope vliegtickets waar je naar op zoek bent.

Let wel op dat je dit vliegveld niet verwart met low-budgetluchthaven Düsseldorf-Weeze. Deze ligt namelijk 50 kilometer noordelijker en een tripje tussen beiden luchthavens kan je je vlucht kosten.

Bereik meer dan 100 bestemmingen

Vanaf Düsseldorf Airport vertrek je naar honderden bestemmingen in heel Europa en de rest van de wereld. Doordat Düsseldorf middenin Europa ligt, bereik je bijna alle bestemmingen in Europa binnen enkele uren. Laat je daarom inspireren voor een ontdekkingsreis door dit continent!
Daarnaast is er nog een ander groot voordeel om te vliegen vanaf Düsseldorf Airport… In Duitsland vallen de vakantieperiodes niet gelijk met die van België. Wat betekent dat je niet in drukke vakantieperiodes vliegt én de vluchten dus vaak goedkoper zijn. Boek nu je vlucht naar het zonnige Tenerife, doe een dansje op Ibiza of maak die toffe citytrip in New York.

Nog meer voordelen? Zeker:

  • Parkeren is voordelig én dichtbij.
  • De luchthaven is daarnaast ook prima te bereiken vanuit België met het openbaar vervoer als je de auto liever thuis wilt laten staan.
  • Düsseldorf is compacter dan bijvoorbeeld Schiphol. Hierdoor betalen de luchtvaartmaatschappijen minder belasting. Dit zie je weer terug in goedkopere vliegtickets.
  • Düsseldorf Airport is een een kleine, overzichtelijke luchthaven. Dat betekent: minder lange wachtrijen bij de incheckbalie.

Hoe ga ik vanuit België naar Düsseldorf Airport?

Auto: de luchthaven in Düsseldorf is makkelijk te bereiken met de auto. Vanuit Brussel is het zo’n 2,5 uur naar de luchthaven en vanaf Antwerpen twee uur. De auto kan je parkeren op het terrein van de luchthaven of in een parking in de buurt. Hierbij kan je kiezen tussen shuttle- of valet-parkeren.

Trein: de auto mag je ook thuis laten staan. Vanaf station Brussel Zuid/Midi vertrek je met de hogesnelheidstrein naar Düsseldorf Hauptbahnhof. Dit is vanuit Brussel 2 uur en 15 minuten. De Thalys heeft ook een verbinding met Düsseldorf. Deze gaat via Luik, Aken en Keulen. Deze rit kan wel iets langer duren, omdat je soms moet overstappen in Keulen. Voor de tarieven en de dienstregeling neem je even een kijkje bij Thalys, NMBS Europe of de Deutsche Bahn.

Bus: er rijdt ook een bus vanuit Brussel Noord en Antwerpen naar Düsseldorf. Vanuit Brussel twee keer per dag en één keer vanuit Antwerpen. Deze dienst wordt aangeboden door Eurolines. Check van tevoren of de reistijden uitkomen met jouw vertrektijden. Je wilt niet in paniek raken als je vaststaat in de file…

Faciliteiten van Düsseldorf Airport

Het kan zijn dat je vlucht te vroeg vertrekt om met het openbaar vervoer naar Düsseldorf af te reizen. Het is dan altijd mogelijk om te overnachten op de luchthaven. Liever ergens buiten het hotel? Op loopafstand zijn er ook verschillende hotels te vinden. Denk aan het Sheraton Düsseldorf Airport Hotel en het Maritim Hotel.
Op Düsseldorf Airport vind je daarnaast nog je last-minute reisgadgets. Geen ramp als je jouw zonnebril op de tafel thuis hebt laten liggen. Het is ook mogelijk om nog ergens een hapje te eten en een drankje te doen. In de terminal vind je genoeg restaurants en cafetaria’s. Vervelen is eigenlijk geen optie.

Vlieg jij toch liever vanaf een ander vliegveld naar je volgende reisbestemming? Alles kan! Vliegtickets.be biedt ook goedkope vliegtickets aan vanaf: