Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 25.90 dossierkosten.
Jakarta - helikopter view

Goedkope vliegtickets Jakarta

Vanaf

Vliegen naar Jakarta

Jakarta ligt op het eiland Java en is de hoofdstad van Indonesië. Als grootste metropool van Zuidoost-Azië is het een belangrijk politiek en cultureel centrum. Hoewel een vliegticket naar Jakarta voor velen het begin betekent van een verdere reis door het prachtige Indonesië, en veel reizigers de hete en drukke stad snel verlaten, is een verblijf in Jakarta zeker de moeite waard. De stad kent een oud centrum met markten, een bruisend nachtleven en een samenkomst van bewoners van de verschillende Indonesische eilanden. De historie en bezienswaardigheden maken de stad tot een interessante bestemming.

Beste vluchten naar Jakarta

Wat te doen in Jakarta

Jakarta: de to-do’s

De belangrijkste bezienswaardigheden van Jakarta zijn het onafhankelijkheidsplein Medan Merdeka en het plein Taman Fatahillah, waar verschillende musea gevestigd zijn. Het Marine National Park Pulau Seribu is een groep eilanden met prachtige stranden, wat een ideale attractie is om even aan de drukte van de stad te ontkomen. Als voormalig Nederlands kolonie zijn in Jakarta meerdere overblijfselen van deze periode te bekijken. In Sunda Kelapa, de oude haven van de stad, zijn bijvoorbeeld de overblijfselen van Kasteel Batavia en de handelspost van de VOC te zien. Daarnaast is het rijden op de iconische fietstaxi’s door het historische centrum en het winkelen in een van de populaire winkelcentra ook onmisbaar voor de Jakarta-ervaring.

Van en naar het vliegveld van Jakarta

Jouw vliegticket naar Jakarta brengt je naar het Soekarno-Hatta vliegveld, dat 20 kilometer ten westen van het centrum van Jakarta ligt. Het vliegveld heeft drie terminals, waarvan ook de binnenlandse vluchten vertrekken en aankomen. Ieder uur pendelt er een shuttlebus tussen het vliegveld en de grotere hotels in het centrum. Deze doet er tussen de 30 en 50 minuten over. Een lokale bus is ook beschikbaar, maar doet er een stuk langer over en stopt op veel plekken. Een goed alternatief is een taxi, buiten het vliegveld zijn officiële luchthaventaxi’s te vinden.

Boek jouw vliegtickets naar Jakarta

Jakarta is niet alleen een ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de wonderschone Indonesische eilanden, maar ook een interessante stad met veel historie om beter te leren kennen. Boek nu jouw vliegtickets naar Jakarta en ervaar het uitgebreide en overzichtelijke aanbod van Vliegtickets.be!

Vliegen naar Jakarta

Young woman in airplane

Vliegen naar Jakarta

Vanuit België vlieg je op verschillende manieren naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië. Indirecte vluchten naar Jakarta worden uitgevoerd door onder andere KLM en Qatar Airways en duren iets meer dan 15 uur. Onderweg is er wel een tussenlanding, waar het vliegtuig bijgetankt wordt.

Airlines naar Jakarta

Vanaf Brussel Airport vertrekken er onder meer vluchten van China Southern Airlines, Xiamen Airlines, Etihad Airways en Cathay Pacific. Door de overstap duren deze vluchten wel een stuk langer dan een directe vlucht vanaf Schiphol. Ga er vanuit dat je doorgaans tussen de 18 en 30 uur onderweg bent om te vliegen naar Jakarta en overstapt in steden zoals Abu Dhabi en Guangzhou.

Goedkope-vliegtickets-backpacken-Bali-Indonesie

Van het vliegveld naar de stad

Na aankomst op de luchthaven van Jakarta, die ten westen van de stad ligt, is het nog zo’n drie kwartier tot 1,5 uur rijden naar je accommodatie in de stad. Een andere mogelijkheid is om de trein te nemen, die er drie kwartier tot een uur over doet. Dit is vooral erg handig in de spits. In Jakarta ontdek je de interessante gedeelde geschiedenis van Indonesië en Nederland. Vergeet geen bezoek te brengen aan het Jakarta History Museum en het Maritiem Museum.