Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 25.90 dossierkosten.

Goedkope vliegtickets Air India

Vliegtickets Air India

Air India vliegtickets

Air India is de nationale luchtvaartmaatschappij van India met haar hoofdkwartier in New Delhi. De airline werd opgericht in 1932 en vliegt inmiddels naar 94 bestemmingen, waarvan meer dan 60 internationaal. Met een Indiase keizer als mascotte en de slogan ‘Your Palace is the Sky!’ staat Air India bekend om de royal treatment voor al haar passagiers.

Air India check in – hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren om in te checken voor je Air India vlucht. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

  • Online inchecken. Via de website van Air India is het makkelijk om in te checken met je Air India-vliegtickets.  Bij het online inchecken heb je de mogelijkheid om je favoriete stoel te kiezen. Voor internationale vluchten ontvang je na het inchecken een bevestigingsbewijs dat je geprint dient mee te nemen naar de balie van Air India op het vliegveld. Daar checkt het personeel je documenten en geeft je een boarding pass. Online inchecken kan vanaf 48 uur voor de vlucht en sluit 2 uur voor de vlucht.
  • Air India App. Tegenwoordig is het ook mogelijk om via de Air India app in te checken. Je downloadt deze bij de Apple Store of Google Play store. Naast de mogelijkheid om in te checken kies je op de app ook je favoriete stoel en vind je de laatste informatie over je vlucht.
  • Op het vliegveld. Natuurlijk is het ook mogelijk om gewoon op het vliegveld zelf in te checken bij de incheckbalie van Air India. Als je bagage hebt, lever je dat ook gelijk hier in. Deze check in balies op het vliegveld openen drie uur voor vertrek en sluiten 45 minuten voor vertrek.

Air India bagage

Bij Air India vluchten zijn meerdere bagage items toegestaan. Dit zijn de regels per categorie:

  • Handbagage. Voor zowel Economy Class als First Class is 1 stuk handbagage van maximaal 8 kg toegestaan. Daarnaast mag je 1 kleine handtas of laptoptas meenemen in het vliegtuig.
  • Ruimbagage. Wanneer je Economy Class vliegt is 1 stuk ruimbagage toegestaan van maximaal 20 kg. Voor First Class-passagiers is deze maximumgrens 40 kg.

De handbagage en 1 grote koffer is kosteloos inbegrepen bij je Air India vliegtickets, maar wanneer je bagage zwaarder is betaal je extra per kilo.

Air India vanaf Brussel

Air India vliegt niet direct vanuit Brussel, maar wel vanuit nabijgelegen vliegvelden zoals Charles-de-Gaulle in Parijs of Frankfurt Airport. Via een korte overstap op één van de Europese vliegvelden spring je zo op een Air India vlucht naar één van de vele top bestemmingen.

Air India is vanwege haar uitgebreide netwerk binnen India dé airline om het schitterende India te ontdekken. Vlieg bijvoorbeeld naar Mumbai en stap vervolgens op een binnenlandse vlucht naar Goa en ontdek de befaamde hippie communes en de tropische stranden. Of vlieg naar Varanasi in het noordoosten en bewonder de legendarische Ganges rivier. Bekijk nu ons aanbod van goedkope Air India vliegtickets op Vliegtickets.be.