Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Vakantie in Oostenrijk? Deze 10 plekken horen op je bucketlist!

Als wij zeggen: een heerlijke duik in dat kristalheldere bergmeer, een wandeling door de frisse lucht van de bergen, gezellige en veelzijdige steden en dorpjes… Hoe enthousiast word jij dan? Sta jij nu te springen op je stoel? Dan is een vakantie Oostenrijk écht iets voor jou. Wij hebben een paar mooie reistips voor je klaargezet. Daarnaast is Oostenrijk sinds 15 juni 2020 nog steeds open voor Nederlandse toeristen, dus #letsmakeitflyagain voor dit geweldige land.

Sprookjesland Oostenrijk: de perfecte plek voor jouw volgende vakantie! 

Niet alleen de mooie steden en mysterieuze kastelen op de heuvels creëren het ansichtkaarten-beeld van Oostenrijk. Het zijn ook de sneeuwbedekte toppen van de Alpen, de bergrivieren vol watervallen, oude kloosters en de gezellige stadspleinen die Oostenrijk een vakantiebestemming maken voor iedereen. Het gezegde ‘de keuze is reuze’ klopt hier écht. Daarom hebben wij 10 reisfavorieten op een rijtje gezet. 

#1. Het perfecte plaat(s)je Hallstatt

Een van de mooiste en oudste steden van Oostenrijk, Hallstatt, is omgeven door prachtige bergen aan het gelijknamige meer. De stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat snappen wij best. Neem vooral een duik in het meer of ga lekker kajakken of suppen. Houd je van wandelen? Naast het meer lopen ook verschillende trails waar je alles wandelend kunt ontdekken.

Vakantie Oostenrijk - Hallstatt
Bezoek in Oostenrijk het plaatsje Hallstatt en zorg ervoor dat jij dit plaatje zelf ook schiet!

#2. Voor de bergbeklimmers onder ons: Grossglockner Alpine Road

De Grossglockner Alpine Road is een trail van een 47,8 kilometer die slingert door de bergen van het nationale park Hohe Tauern. Hij loopt van Bruck naar Heiligenblut en brengt je naar de hoogste berg van Oostenrijk; de Grossglockner met een hoogte van 3798 meter. Jij geniet van prachtige uitzichten op de Alpen en de Pasterze-gletsjer. Deze trail is alleen open van begin mei tot eind oktober. 

Vakantie Oostenrijk - Grossglockner Alpine Road
High Alpine Road in Grossglockner… Durf jij dit aan?

#3. Het prachtige Stift Melk

Melk Abbey (Stift Melk) is niet alleen in Oostenrijk en zeer bekend klooster, maar ook daarbuiten. Op deze plek heeft het paleis van koning Leopold II gestaan. Deze werd in de 11e eeuw aan de monniken geschonken. Gelegen op een heuvel aan de Donau, werd dit klooster een belangrijk spiritueel centrum. Tegenwoordig zit er een prestigieuze school in dit mannenklooster. Het is een prachtige kroon op de voet van een heuvel waaraan de stad Melk ligt.

Vakantie Oostenrijk - Melk Abbey
In de stad Melk moet je zeker ‘Melk Abbey’ niet vergeten te bezoeken.

#4. Schloss Schönbrunn: niet te missen in Wenen

Als je op vakantie gaat naar Oostenrijk en Wenen staat ook op je lijstje (en dat is zeker een aanrader), dan mag je het Schönbrunn Palace zeker niet missen. Hier hebben de Oostenrijkse keizer Frans en zijn vrouw prinses Sissi ooit gewoond. Het gebouw wordt ook wel eens vergeleken met het beroemde Versailles. Als je door de poort loopt, wordt je overweldigd door de grootte van het paleis. Ja, doe maar even je ogen dicht en wals als prinses Sissi door de onmenselijke ruimtes. Zelfs de mega grote balzaal is te bezoeken! 

Vakantie Oostenrijk - Schloss Schonbrunn
Voel jij je net als Sissi of keizer Frans als je Schloss Schönbrunn binnenloopt?

#5. Het plaatje van Salzburg: Hohensalzburg Fortress

Als je foto’s van Salzburg opzoekt zal je één ding opvallen: het kasteel dat bovenop de heuvel van Salzburg de aandacht trekt. Ontdek het legendarische verleden van Fort Hohensalzburg met een rondleiding door het kasteel. Neem de kabelbaan naar de top, bezoek de Golden Hall en Golden Chamber en ga zelfs de griezelige kerker in. Dit kasteel is het grootst, volledig bewaard gebleven fort in Midden-Europa en dus zeker niet te missen als je in Salzburg bent. 

Vakantie Oostenrijk - Hohensalzburg Fortress
Het prachtige uitzicht van Salzburg. Hij valt meteen op, toch? Het prachtige Hohensalzburg Fortress.

#6. Linz is de UNESCO City of Media Arts

Laat jij je verrassen en inspireren door Donaustad Linz? Ga een paar dagen ontspannen en neem een heerlijke boottocht over de Donau. Bezoek een concert in de buitenlucht (als dit weer mag) en bezoek de vele musea. De stad is perfect om heerlijk doorheen te slenteren. Verdwaal langs de oevers van de Donau, schuif aan in een van de vele restaurantjes en laat je ‘s avonds verrassen door de gevels van musea die prachtig verlicht zijn. Ja, Linz is een verborgen pareltje! 

Vakantie Oostenrijk - Linz
Gezelligheid aan de Donau. Linz is een onontdekt pareltje van Oostenrijk!

#7. Bezoek de grootste ijsgrot van de wereld

Wil jij iets bijzonders meemaken op vakantie in Oostenrijk? Ontdek dan de Eisriesenwelt in Werfen. Het is de grootste ijsgrot van de wereld en ligt op zo’n 40 kilometer van Salzburg. Een uitstapje naar deze grot vereist wel een goede conditie, want je moet nog een zware wandeling maken voordat je de ijsgrot bereikt. Verwacht een bijzonder tafereel van meren, holtes en tunnels die prachtig verlicht zijn. Tip: vergeet niet wat warme kleding mee te nemen.

Vakantie Oostenrijk - Eisriesenwelt
Het uitzicht vanuit de Eisriesenwelt. Let wel op: wegens de huidige situatie gesloten, maar hopelijk weer snel toegankelijk voor toeristen!

#8. Zonne-uren en meren? Ontdek Karinthië. 

Grenzend aan Italië en Slovenië vind je de zuidelijkste deelstaat Karinthië. Wil jij een bijna mediterraan klimaat en veel zon in de zomer? Dan is dit dé perfecte bestemmingen voor jouw vakantie in Oostenrijk. We weten dat Oostenrijk bekend staat om zijn meren en hier vind je er meer dan 1.200 (!), waarvan ze in de zomer soms tot 28 graden warm zijn. Prima temperatuurtje om te zwemmen, toch? 

Vakantie Oostenrijk - Karinthië, Worthersee
In Karinthië vind je ontzettend veel meren. Eén van de bekendste is Wörthersee. Wij willen hier wel een duik nemen…

#9. Op bezoek in de eeuwenoude hoofdstad van Tirol, Innsbruck

In de brede Alpenvallei vind je Innsbruck. Ook wel de hoofdstad van Tirol. In de winter natuurlijk bekend als belangrijkste centrum voor de wintersport, maar ook in de zomer kan je je hier prima vertoeven. Het middeleeuwse centrum staat vol met prachtige bezienswaardigheden en voor de wandelaars onder ons is dit zeker een goede spot om naartoe te gaan. Daarnaast is er ook nog genoeg te doen binnen tientallen minuten van de stad. Zo vind je er de Natterer See en de Lanser See. Twee meren waar je heerlijk kunt zwemmen en andere recreatiemogelijkheden hebt. 

Vakantie Oostenrijk - Innsbruck
Uitzicht over de stad Innsbruck in de zomer. Dus niet alleen voor de wintersporters onder ons.

#10. Salzburgerland en Salzburg

Een van de mooiste steden in Europa is zeker de schitterende barokstad Salzburg. Hier werd Mozart geboren en de oude stadskern ziet er precies nog uit als de tijd dat Mozart hier leefde. Zo’n 250 jaar geleden… De stad ligt tussen de heuvels en bergen van het Salzburgerland. Deze deelstaat is vooral erg geliefd onder de gezinnen. Je hebt er verschillende meren (zoals Obertrumer See en Mattsee) waar je prima een duik kunt nemen en je vindt er verschillende watervallen, gletsjers, rivierkloven én ijsgrotten.

Vakantie Oostenrijk - Salzburgerland, uitzicht Bischofsmütze
Genieten van de rust in Salzburgerland. Daarvoor kom je ook naar Oostenrijk.

Vakantie Oostenrijk; wanneer ga jij? 

Ja, Oostenrijk. Voor ieder is er wel wat wils. Of je nou met het hele gezin de bergen gaat ontdekken, als backpacker de gezelligste steden opzoekt of als wandelaar de prachtige omgeving gaat beklimmen. Vlieg naar Wenen, Innsbruck of Salzburg en ontdek Oostenrijk in je eigen pace. Deel je ook meteen jouw reistips voor Oostenrijk met ons? Dat kan onder deze blog!

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Vliegtickets.be/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.be/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies