Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Auto huren in… La Bella Italia

Na #3 Florida, waar we momenteel niet naartoe kunnen, komt onze geweldige #2 autohuurbestemming weer in the picture. We gaan namelijk een auto huren in La Bella Italia. Met zoveel oude, indrukwekkende steden, afwisselende landschappen en voor velen de beste keuken ter wereld, mag Italië zeker niet in de top 5 autohuurbestemmingen ontbreken. We laten je graag onze favoriete routes zien en vertellen je over onze tips en de beste reistijd. Stap in je eigen huurauto, maak een reis door de tijd en beleef zelf La Dolce Vita in Italië. Ga je mee op roadtrip?

Update coronavirus en reizen

Ben je nog op zoek naar een last-minute vakantie in coronatijd? Dan is Italië zeker een goede keuze. De meeste airlines hanteren ook nog flexibele boekingsvoorwaarden zodat wijzigen kort voor vertrek of zelfs ter plaatse, vaker is toegestaan. Voor autohuur geldt ook dat er veel flexibiliteit is. Bekijk daarom ook de voorwaarden van onze partner Rentalcars. Ga naar de website van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken voor de laatste reisinformatie en reisadviezen. Je kan met een gerust hart vakantieplannen maken, maar boek én reis verantwoord.

? Wat is de beste reistijd voor Italië?

Er gaat niets boven een auto huren in Italië. Hoe mooi is het om met je huurauto, uiteraard van een Italiaans merk, rond te toeren? Maar wat is de beste reistijd en waar ga je dan een auto huren? Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat, behalve het noorden. Ben jij een echte wintersport-fan? Dan vlieg je in de winter naar Turijn of Verona. Hier huur je een auto om naar een prachtig, stijlvol Italiaans skigebied te rijden. Liever geen sneeuw en kou? Dan vlieg je in de herfst, winter of in het voorjaar naar Sicilië. Temperaturen komen hier zelden onder de 10 graden en het is er lekker rustig! Wil je weg in de herfst, het voorjaar of de zomer? Vlieg dan naar Pisa en rij met je huurauto langs de Italiaanse Rivièra of ontdek de schitterende Tosacane.

Auto huren Italië-Rivera huis

?  Auto huren in Italië: route #1 – La Dolce Vita

Aankomstdag

De eerste roadtrip gaat van Pisa naar de Italiaanse Rivièra. Aan de Italiaanse Rivièra vind je alles waar La Dolce Vita voor staat: historie, schattige dorpjes, prachtige baaien, bruisende steden en heerlijk eten! In Pisa staat je huurauto voor je klaar. Je stapt in en rijdt eerst naar die scheve toren. Ja, want een grappige foto met de toren moet even gedeeld worden met je vrienden thuis. Slenter door de smalle straatjes in het centrum en geniet van een lekkere Italiaanse lunch. Stap in je huurauto en vervolg je reis richting Genua/Livorno.

Dag 1-4

Boek een nachtje in het pittoreske havenstadje Portovenere, met haar smalle straatjes en gekleurde huisjes. You will love it! De volgende dag staat in het teken van een tocht langs de andere vijf kleurrijke Cinque Terre-dorpen (Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore). Doe het lekker rustig aan, want dit is een dag om van te genieten. Verblijf een nachtje in Monterosso al Mare. Hier zit je op een steenworp afstand van het zandstrand en Nationaal Park Cinque Terre. De Cinque Terre is fantastisch, maar vooral in de zomer kan het overal erg druk zijn. Dan is een tocht naar het rustieke binnenland met bergen, meren en bossen een fijne afwisseling. Wil je zien waar de jetset verblijft? Rijd dan in je huurauto naar Portofino.

Onze tip: boek je overnachting niet in Portofino zelf, maar net daarbuiten. Dit stadje is namelijk vrij prijzig.

Auto huren Italië-Portofino

Dag 4-6

Via Genua rijd je met je huurauto naar de SP1, de oude kustweg. Er zijn onderweg leuke stadjes waar je afslaat voor een lekker kopje koffie, een maaltijd en een overnachting. Wij overnachten in Arenzano. Een sfeervol stadje met vele winkeltjes, terrasjes en een gezellige boulevard. De volgende dag rijden we naar de grotten van Toirano, een echte must-see! Vervolg je route langs Porto Maurizio. Waar je ’s zomers ook walvis-excursies maakt en breng een bezoek aan de badplaats San Remo! In deze ooit zo glamoureuze badplaats konden in de negentiende eeuw alleen de rijken der aarde een huis betalen. Wij stoppen hier voor een overnachting en wagen ’s avonds een gokje in het oude casino van San Remo.

Onze tip: huur een fiets en geniet van geweldige uitzichten zoals deze.

Auto huren Italie-San Remo

Dag 6-7

Vanuit San Remo rijden we weer terug met onze huurauto richting Pisa, maar stoppen nog voor een laatste overnachting in Genua. Dit is de hoofdstad van Ligurië en grootste havenstad van Italië. Helaas voor je huurauto is het mooie historische centrum alleen te voet bereikbaar. Geniet van een drankje aan de prachtig gerestaureerde oude haven Porto Antico en voor het beste uitzicht neem je de kabeltrein (Funicolare). Onze reis eindigt in Pisa. Heb je meer tijd? We raden je aan om je autohuur dan te verlengen en de Toscane te verkennen!

? Auto huren route La Dolce Vita samengevat (7 dagen)

  • Portovenere (1 nacht)
  • Monterosso al Mare (1 nacht)
  • Portofino (1 nachten)
  • Arenzano (1 nacht)
  • San Remo (1 nacht)
  • Genua (1 nacht)

Boek jouw voordelige vliegtickets naar Pisa vanaf € 57 p.p.*

Sicilie

 ?  Auto huren in Italië: route #2 – Authentiek Sicilië

Dag 1-4

Een andere schitterende roadtrip die je zeker gemaakt moet hebben, is een autorondreis op het grootste eiland van de Middellanse zee; Sicilië. Of je nu start in Catania of Palermo, dat maakt niet uit. De huurauto staat voor je klaar! Wij vliegen naar Palermo en huren een auto op de luchthaven. Palermo is de hoofdstad en kenmerkt zich door haar prachtige oude gebouwen. Maar er is meer. Struin over marktjes, proef de lokale gerechten en ga op zoek naar streetart. Wij verblijven twee nachten in Palermo, want er is zoveel te zien en te doen. Rij met je huurauto naar het strand van Cefalù en struin door dit charmante, betoverende kustplaatsje. We raden je aan om hier een nacht te verblijven om te genieten van mooie uitzichten en prachtige historische gebouwen. Op een van de gezellige terrassen op de Piazza Duomo drinken we een Aperol Spritz om alle indrukken op ons te laten inwerken.

Dag 4-5

De volgende dag vertrekken we vroeg met de huurauto en stoppen onderweg in Marsala, het beroemde wijnstadje. We nemen maar gelijk een paar flesjes mee! Ga je een auto huren, dan wil je ook alles zien. We verlaten de kust en rijden een stukje door het mooie binnenland van Sicilië richting de zuidkust. Hier vind je niet alleen de mooiste zandstranden, maar ook veel Griekse tempelcomplexen, zoals bij Agrigento. Wij verblijven hier een nachtje in een agriturismo (vakantieboerderij) en genieten van een heerlijke pasta.

Onze tip: wij raden aan om je overnachtingen in agriturismo’s  te boeken en zo het echte Italiaanse leven te ervaren.

Auto huren Italië-Regusa Ibla

Dag 5-7

De volgende ochtend stap je op tijd in je huurauto en rijd door richting de barokstad Noto via het betoverende bergstadje Ragusa Ibla. Vergeet niet af en toe te stoppen op de kustweg voor een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Wow! Bij Noto ligt ook een mooi strand. Dus als je tijd hebt; leg je daar even je handdoek neer. We hebben twee overnachtingen geboekt in Syracuse, een Siciliaanse pareltje. Laat je verrassen door restanten uit de de Griekse glorietijd, zoals het Griekse theater. Struin door het prachtige, culturele, oude centrum. Ook hier is de Piazza Duomo het middelpunt van gezelligheid en sfeer.

Blog auto huren-Taormina

Dag 7-9

De hoogste highlight van Sicilië is de Etna en daar rijden we vandaag met de huurauto naartoe. Het laatste gedeelte leggen we af met de Starbus. Op deze 4WD-truck is ook een gids aanwezig en we maken drie stops op weg naar de top. Zorg dat je je camera bij je hebt! Aan het eind van de dag checken we in bij ons hotel in Taormina voor een verblijf van twee nachten. Vanaf de rooftopbar in ons hotel genieten we van een fenomenaal uitzicht op de Etna. Een auto huren op Sicilië is echt aan te raden, want er is gewoon té veel te zien en te doen. Wij leveren de auto in op de luchthaven van Catania en betalen daar de drop off fee (afleverkosten). Als je meer tijd hebt, is het zeker de moeite waard om via het binnenland terug te rijden naar Palermo. Bekijk alvast waarom je de Etna op Sicilië wilt zien…

? Auto huren route Authentiek Sicilië samengevat (9 dagen)

  • Palermo (2 nachten)
  • Cefalù (1 nacht)
  • Agrigento (1 nacht)
  • Syracuse (2 nachten)
  • Taormina (2 nachten)

Boek jouw voordelige vliegtickets naar Palermo vanaf € 101 p.p. Of maak de reis in omgekeerde volgorde en boek voordelige vliegtickets naar jouw startpunt Catania vanaf € 48 p.p.*

Auto huren Italië-huurauto

??  Belangrijke informatie voor een auto huren in Italië: 

  • De hoofd- en de medebestuurder moeten in het bezit zijn van een geldige creditcard.
  • Boek op tijd jouw autohuur. Zo profiteer je nog van de laagste prijzen.
  • De minimale leeftijd om een auto te huren is 18 jaar, maar sommige lokale autoverhuur bedrijven hebben afwijkende leeftijdseisen. Lees ook: de auto huren reistips
  • Je moet minimaal 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.
  • Ben je jonger dan 25 jaar dan kan er een toeslag gelden.
  • Wees voorbereid op de emotionele, soms hectische rijstijl van de Italianen.
  • Als je Italië nog intenser wilt beleven, kies dan eens voor een cabrio. Wees er wel vroeg bij want ze zijn erg populair.

Heb jij ook al zin gekregen om een auto te huren in Italië? Of ben jij meer een Spanje-fan? Dan hebben we goed nieuws, want onze #1 autohuurbestemming is Spanje! Een auto huren in Spanje is pas echt fiesta.

*Dit zijn de vanaf-prijzen op het moment van plaatsen van de blog. Deze veranderen constant dus check de site voor de meest up-to-date tarieven.

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Vliegtickets.be/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.be/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies