Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Auto huren in… fantastisch Florida

Welkom in fabulous Florida! De #3 autohuurbestemming en opvolger van de #4 Zuid-Afrika. In deze blog gaan we een auto huren in The Sunshine State FloridaHier heb je het hele jaar door grote kans op zon, en zélfs in de winter. Een ideale bestemming voor de kerst- of voorjaarsvakantie dus. Naast bruisende steden en populaire pretparken staat Florida bekend om haar overweldigende natuur. Zowel op het land als onder water. Een auto huren in Florida is in één woord fantastisch. Wat is de beste reistijd, wat is er te doen en wat zijn handige tips qua autohuur? Let’s follow the sun!

☀? Wat is de beste reistijd voor Florida?

Vanuit Amsterdam wordt er direct gevlogen op Miami en Orlando. Je huurt eenvoudig een auto op de luchthavens om zo je rondreis door Florida te beginnen. Het hoogseizoen in Florida loopt van december tot mei. Met temperaturen die overdag gemiddeld tussen 18 en 25 graden liggen en veel zonuren is Florida één van de aangenaamste plekken om in de winter te verblijven. De winter is tevens de beste tijd om dieren te spotten en pretparken te bezoeken. In de zomer is het warmer, alleen is het weer dan wel wat instabieler. Maar don’t worry het is nog steeds een goed idee om tijdens onze winter naar Florida te reizen en een auto te huren. In het orkaanseizoen (van juli tot december), is het weer iets onstuimiger.

Onze tip: reis je met z’n tweeën en heb je niet al te veel bagage bij je? Huur dan eens een cabrio, want het klimaat is er heel geschikt voor. Reis je met je gezin? Huur dan een auto die wat ruimer is, zoals een SUV.

Disney

? Auto huren in Florida: route Follow the Sun

Dag 1-4 Orlando

Wij vliegen voor deze roadtrip naar Orlando en gaan hier een auto huren. Orlando wordt ook wel de Fun Capital of the World genoemd. Niet gek ook met bekende topattracties zoals: Walt Disney World Resort, SeaWorld en de Universal Studios. Laat je vereeuwigen met Mickey en breng een bezoek aan Harry Potter World in de Universal Studios. Een verblijf van drie nachten in Orlando is zeker aan te raden. Vervolg je trip met je huurauto richting het oudste stadje van de Verenigde Staten: St. Augustine. Onderweg kom je langs Cape Canaveral, waar het Kennedy Space Center ligt. Op deze iconische plaats zijn vele raketten en spaceshuttles de ruimte ingegaan. Een leuke en leerzame attractie die je écht niet mag missen.

Onze tip: vertrek vroeg om lange wachtrijen te omzeilen en zo het maximale uit je dag te halen!

WK 43-Florida

Dag 4-8 Atlantic Coast

Wanneer je verder gaat richting het noorden, kom je langs Daytona Beach. Droom jij van cruisen over een strand met je huurauto? Het kan! Op het prachtige strand van Daytona Beach. Leg alles vast op een jaloersmakende video. Vervolg je rondreis met een tripje naar Amelia Island. Laat je verrassen door prachtige stranden, duinen, bossen en zoutwatermoerassen. Ga hier lekker een paar dagen relaxen. Geniet jij liever van de natuur? Loop dan een stuk over de Florida National Scenic Trail, wow!

Het fijne van een auto huren, is dat je zo ontzettend flexibel bent. Wil jij een stop maken onderweg voor een lekkere lunch of een prachtig uitzicht? Dan doe je dit gewoon! Jouw roadtrip met je huurauto gaat verder naar Wakulla Springs. Één van de grootste waterbronnen ter wereld waar enorm veel verschillende vogelsoorten en wilde dieren voorkomen. We raden je aan om hier minimaal één nacht te verblijven. Nog interessant om te weten…  De Tarzan-films zijn hier opgenomen én er komen jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers uit de hele wereld om deze waterbronnen te bekijken.

Blog Florida - Crystal river

Dag 8-11 Nature Coast

Bij een auto huren, hoort kilometers maken! Vandaag zakken we 260 kilometer naar het zuiden af naar onze volgende bestemming, Crystal River. Een absolute highlight is een boottocht over deze rivier. Crystal River ligt aan de Nature Coast. Hier zijn veel zoetwaterbronnen waar in de winter honderden zeekoeien verblijven. Dit is dé kans om met zeekoeien te zwemmen. Doen! We raden je aan om hier minimaal 1 nacht te verblijven. Maar heb je meer tijd? Dan is langer blijven een goed idee.

De tocht met je huurauto langs de Nature Coast voert je door de meest indrukwekkende natuur richting het zuiden. Ontdek de mooiste unspoilt beaches van de Verenigde Staten, zoals in Caladesi Island State Park. Supermooie paradijsjes die je gewoon niet mag missen. We onderbreken onze rondreis met de huurauto voor een heerlijk verblijf aan de stranden van Clearwater Beach. Het is ook wel eens fijn om de huurauto een dagje stil te laten staan om te relaxen, wandelen of een energieke fietstocht te maken. Hou je van golf of kan je niet wachten om kano te varen? Dan is Clearwater Beach jouw spot.

Blog Florida - Everglades

Dag 11-12 Paradise Coast

Na een heerlijk verblijf in Clearwater Beach, stap je weer in je huurauto om naar de stad Naples te rijden. Je overnacht hier aan de Paradise Coast. Naples, dat haar naam te danken heeft aan de vergelijkbare baai in het Italiaanse Napels, is erg geliefd onder toeristen. Mooie shops, uitstekende restaurants, wuivende palmbomen en kleurrijke huizen kenmerken deze kustplaats. Naples ligt op een steenworp afstand van de mooiste natuurgebieden, zoals het wereldberoemde Everglades National Park. Dit is het enige National Park in Florida. Het park werd in 1979 door UNESCO op de Werelderfgoedlijst geplaatst en is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Maak zeker een boottocht met de Airboat om oog in oog te staan met alligators. Een unieke belevenis!

Blog Florida - Overseas Highway

Dag 12-14 Florida Keys

De volgende dag rijd je met je huurauto over de 180 kilometer lange Overseas Highway richting Key West. Het meest zuidelijke puntje van Amerika. Proef hier zeker de lokale specialiteit Key lime pie en ontdek de levendige Duval Street. Struin langs schattige winkeltjes met kleding, souvenirs, kunst en muziek. Voor een lekkere maaltijd zit je ook goed in Duval Street. Voor een drankje duik je in één van de vele gezellige bars, zoals Sloppy Joe’s Bar. De bar waar Ernest Hemingway regelmatig kwam. De meeste cafés hebben een huisband en vroeg in de middag hoor je er al livemuziek. Key West is een charmant en kleurrijk stadje waar je je niet hoeft te vervelen! Geniet van een heerlijke tropische cocktail terwijl je de zon langzaam onder ziet gaan…

Blog florida - Ocean drive

Dag 14-16 Miami

Na een vier uur durende trip met je huurauto over de Overseas Highway zeg je goodbye tegen Keys en welcome tegen Miami. Met je huurauto ben je lekker flexibel om de hotspots van deze stad te ontdekken. Miami staat bekend om haar mooie mix van de Amerikaanse cultuur met Caribische invloeden. Wat je zeker moet doen, is een bezoek brengen aan het Art Deco District en Little Havana, de Cubaanse wijk. Ga flaneren over boulevard Ocean Drive en leg je handdoek maar neer op het strand van South Beach. Huur je een auto op de luchthaven van Orlando en lever je ‘m in op Miami Airport? Dan hoef je in veel gevallen geen afleverkosten (drop off fee) te betalen.

Auto huren route Follow the Sun samengevat (16 dagen)

  • Orlando (3 nachten)
  • St. Augustine (1 nacht)
  • Amelia Island (2 nachten)
  • Wakulla Springs (1 nacht)
  • Crystal River (1 nacht)
  • Clearwater Beach (2 nachten)
  • Naples (1 nacht)
  • Key West (2 nachten)
  • Miami Beach (2 nachten)

Boek jouw voordelige vliegtickets naar Orlando vanaf € 329 p.p.* Of maak de reis in omgekeerde volgorde en boek jouw voordelige vliegtickets naar Miami vanaf € 306 p.p.*

Blog Florida - Auohuur

?? Belangrijke informatie voor een auto huren in Florida: 

  • De hoofd- en de medebestuurder(s) moeten in het bezit zijn van een geldige creditcard.
  • Boek op tijd jouw autohuur. Zo profiteer je nog van de laagste prijzen.
  • De hoofd- en medebestuurder(s) moeten minimaal 21 jaar oud zijn. Voor bestuurders van 21 t/m 24 jaar geldt ter plaatse een toeslag (under age fee).
  • Lees ook: de auto huren reistips!

Wil jij ook je vakantie in Florida doorbrengen? Doe dat dan met een huurauto en beleef de tijd van je leven. Want met een huurauto heb je vrijheid én zie je meer. Voor de volgende autohuurbestemming hoeven we minder ver weg te vliegen. De #2 is Italië waar met een huurauto ook genoeg is te zien en te beleven. Happy travels! 

Blog Florida - Key West

*Dit zijn de vanaf-prijzen op het moment van plaatsen van de blog. Deze veranderen constant dus check de site voor de meest up-to-date tarieven.

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Vliegtickets.be/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.be/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies