Getoonde prijzen zijn vanaf-prijzen, exclusief € 29,90 boekingskosten.

Auto huren in… adembenemend Australië!

Een auto huren betekent vrijheid, flexibiliteit en gemak. In onze blog over auto huren hebben we de top 5 autohuur-bestemmingen al aangekondigd. Maak in deze blog kennis met de #5: Australië. Rondreizen door Australië is avontuurlijk. En je eigen huurauto nog nét iets meer. Voordat jij ‘Down Under’ gaat, lees je deze mooie reisroutes, tips en belangrijke informatie. Zo kan jouw auto-roadtrip door Australië alleen maar beter worden!

? Auto huren: Melbourne ➡️ Adelaide

Als je van verre reizen houdt, ben je óf al een keer in Australië geweest òf het staat nog op jouw bucket-list. In dit land wil je zeker een auto huren! De beste reisperiode voor Australië is ongetwijfeld onze winter. Heb je vrij in de kerstvakantie 2018 of een andere periode deze winter? En staat Australië op je wishlist? Zoek je afwisseling, avontuur en heb je gespaard? Boek dan vliegtickets naar Melbourne voor een de start van jouw roadtrip.

Wat je echt moet doen is een auto huren voor een roadtrip over The Great Ocean Road richting Adelaide. Deze geweldige route voert je met je huurauto langs de leukste surfspots, zoals Torquay en de mooiste uitzichtpunten van de zuidkust. Leg je handdoek neer op het idyllische strand van Apollo Bay. Een relaxt nachtje in dit vissersdorpje is absoluut geen straf. De volgende dag ga je weer fris en fruitig naar het mooiste regenwoud van Australië: Otway National Park. Vervolg je reis met de huurauto naar het meest beroemde deel van de Great Ocean Road: Port Campbell National Park. Hier zie je de meest bijzondere rotsformaties, ook wel de Twaalf Apostelen genoemd. Bij de uitkijkpunten geniet je van adembenemende uitzichten.

Blog-Australie-autohuur-12 -apostles

Je volgende stop is Warrnambool. In de Australische winter (mei-oktober) spot je hier walvissen. In de Australische winter (mei-oktober) spot je hier walvissen. Ondanks dat je in andere periodes geen walvissen ziet, is Warrnambool alsnog een bezoek waard. Vanuit Warrnambool rijd je richting Grampians National Park, waar je een leuke hike maakt en wildlife spot. Verblijf hier zeker twee nachten en vervolg daarna de route met je huurauto naar het wijndistrict Coonawarra. Maak een stop in het historische stadje Penola voor een overnachting. Even bijkomen van het rondrijden? Proef eens die heerlijke Cabernet Sauvignon uit deze regio! Deze route met je huurauto neemt je verder mee langs Naracoorte, Padthaway en Keith en eindigt in het levendige, sportieve en culinaire Adelaide. Deze stad verken je prima te voet. Struin lekker over de Adelaide Central Market en maak een wandeling door de mooie botanische tuinen.

Wil je nog meer ontdekken van adembenemend Australië? Lever je huurauto dan in Adelaide weer in. Vlieg daarna door naar Perth, Brisbane, Cairns of Alice Springs en huur daar weer een auto! Binnen Australië vlieg je voordelig met lowcost-airlines zoals Jetstar.

Blog-Australie-otway np

Great Ocean roadtrip samengevat

Auto huren voor de Great Ocean roadtrip in Australië? In 11 dagen rijd je met je huurauto langs:

  • Melbourne (3 nachten)
  • Apollo Bay (1 nacht)
  • Campbell National Park (1 nacht)
  • Halls Gap (2 nachten)
  • Penola (1 nacht)
  • Adelaide (2 nachten)

Wil je meer weten over deze route? Check dan de roadmap. Wil je alvast een voorproefje? Bekijk dan alvast deze video:

Vind goedkope vliegtickets naar Melbourne vanaf € 799 p.p. 

Alvast die auto huren? Vergelijk het zelf en vind de beste deal!

Blog-Australie-Sydney

? Auto huren: Sydney ➡️ Cairns

Een andere optie is om te vliegen naar de grootste en bekendste stad van Australië: Sydney. Maak hier een andere, schitterende autoroute langs de kust… Huur een auto en verken deze mooie stad en de omgeving zoals Bondi Beach en de Blue Mountains. Als je een paar dagen in Sydney verblijft, moet je echt een dagje gaan fietsen door deze heerlijke stad. Ik heb dit zelf ook gedaan en op deze sportieve manier zie je niet alleen de hoogtepunten van de stad, zoals het wereldberoemde Opera House en de Harbour Bridge. Je ontdekt ook meteen leuke wijken waar je anders misschien niet zou komen. Als je een paar weken de tijd hebt in Australië, rijd dan helemaal naar het noorden richting Cairns.

Van Sydney naar Cairns rijd je met je huurauto gedeeltelijk over de Pacific Highway. Deze route voert je langs wijngaarden in Hunter Valley, mooie badplaatsen als Port Macquarie en Coffs Harbour en van Byron Bay tot de meest oostelijke punt van Australië. Bij Gold Coast (Surfers Paradise) buig je af naar het binnenland. Hier kom je bij Lamington National Park aan; een schitterend natuurpark én UNESCO werelderfgoed. Vanaf hier vervolg je met je huurauto de Pacific Highway richting Brisbane en de Sunshine Coast, naar het badplaatsje Noosa om lekker te ontspannen. Tip: laat de huurauto in Noosa een dagje staan en bezoek Noosa National Park. Hier heb je kans om koala’s te spotten!

Via Bruce Highway kom je uit in Hervey Bay. Daar neem je de ferry voor een dagexcursie naar Fraser Island. Dit is het grootste zandeiland ter wereld met een uitbundige natuur en geweldige landschappen. Vervolg je route met je huurauto richting het noorden en maak een excursie vanuit Airlie Beach naar de bekende Whitsunday-eilanden.

blog-Australie-Whitsundays

Of maak een trip naar het adembenemende buitenrif van het wereldberoemde Great Barrier Reef. Nog verder naar het noorden, richting Cairns, wordt alles nog tropischer en verandert het landschap, de natuur én het klimaat. Tijdens deze route met je huurauto kom je ook in Townsville. Vanuit deze plaats gaan ferry’s naar Magnetic Island, waar je koala’s in hun natuurlijke habitat ziet en geniet van prachtige natuur en stranden. Je tour met de huurauto gaat nog even noordelijker, via het binnenland met highlights als Millaa Millaa Falls en de Barron Gorge richting de badplaats Palm Cove. Deze schitterende rondreis met je huurauto eindigt in Cairns.

Als je Australië écht wilt leren kennen, moet je zonder twijfel een auto huren. Wil je juist aan de andere kant van Australië een auto huren? Boek dan je vliegtickets naar Perth. Vanuit Londen wordt er direct op Perth gevlogen en ben je binnen 17 uur aan de andere kant van de wereld. Bizar, toch?

Australie-blog-koala

Pacific Coast roadtrip samengevat

Auto huren voor de Pacific Coast roadtrip in Australië? In 22 dagen rijd je met je huurauto langs:

  • Sydney (3 nachten)
  • Blue Mountains (1 nacht)
  • Hunter Valley (1 nacht)
  • Port Macquarie (1 nacht)
  • Byron Bay (2 nachten)
  • Lamington NP (2 nachten)
  • Noosa (1 nacht)
  • Hervey Bay (2 nachten)
  • Yeppoon (1 nacht)
  • Airlie Beach (2 nachten)
  • Townsville (2 nachten)
  • Mission Beach (1 nacht)
  • Palm Cove (2 nachten)

Ben je ook benieuwd geworden naar afstanden en reistijden, check dan de roadmap. Wil je alvast een voorproefje? Van deze beelden krijg je vanzelf zin om de weg op te gaan:

Vind goedkope vliegtickets naar Sydney vanaf € 730 p.p.

Alvast die auto huren? Vergelijk het zelf en vind de beste deal! Ben jij benieuwd naar de autotypes en voorwaarden of wil je direct voordelig een auto huren? Dat kan allemaal bij Rentalcars.

Belangrijke info voor auto huren in Australië

  • Haal een internationaal rijbewijs!
  • De hoofdbestuur moet in het bezit zijn van een geldige creditcard.
  • De minimale leeftijd om een auto te huren is 25 jaar. Ben je jonger dan zijn er afwijkende voorwaarden van toepassing en betaal je mogelijk een toeslag. Bij sommige autoverhuurkantoren hanteren ze een minimale leeftijd van 21 jaar en sommige zelfs 18 jaar. Dus lees eerst goed de voorwaarden door.
  • Boek op tijd jouw autohuur Australië voor de winter 2018. Zo profiteer je nog van de laagste prijzen.
  • Houd rekening met extra kosten voor een enkele reis als je je huurauto ergens anders inlevert dan ophaalt.
  • Wil je de condities van bepaalde wegen weten of uitzoeken waar wegwerkzaamheden plaatsvinden? Check dan de website van de Australische overheid.
  • Blijf op de linker weghelft rijden.
  • Pas op voor kangoeroes op de rijbaan!

Blog-australie-pacific-highway

Lukt het jou niet om in de kerstvakantie 2018 naar Australië te reizen en een auto te huren? De beste reisperiode is onze hele winter. Die loopt tot maart, dus je kan nog even verder sparen! Wil jij liever een auto huren in Zuid-Afrika? Dat is de #4 bestemming om een auto te huren!

Doe mee aan de discussie

Vind je vliegtickets hier!

Gerelateerde blogs

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Last-minute vliegen in coronatijd: hier moet je op letten

Last-minute vliegen naar de zon verloor de laatste jaren aan populariteit omdat ticketprijzen kort voor vertrek vaak niet goedkoper bleken te zijn, dus kozen we voor vroegboeken. Zo vlogen we voor een stedentrip naar indrukwekkende steden zoals New York, Barcelona en Venetië. We verlegden onze grenzen voor avontuur, cultuur…

Nieuw: deel je reisvoorkeuren en maak kans op € 50 reistegoed!

Hi, wat voor type reiziger ben jij? We willen je graag wat beter leren kennen. Deel je reisvoorkeuren met ons en ontdek wat voor type reiziger je bent. Wij matchen jouw voorkeuren met bijpassende bestemmingen en de beste reisdeals. En dan het leukste onderdeel: door mee te doen maak je…

De 5 meest scary plekken… Durf jij?

Het is weer bijna zover… Halloween komt eraan! Deze traditie wordt altijd al groots ‘gevierd’ in Amerika en ook Ierland en in België groeit het jaarlijks in populariteit. Ontmoet jij een kleine heks of wat vervelende wezens op de stoep die vragen om snoep? Het zou zomaar kunnen! En ja,…

Vliegtickets.be/blog maakt gebruik van cookies

Deze worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Door op 'Alle cookies' te klikken ga je akkoord met onze Privacy- en cookieverklaring en ontvangen wij de niet-functionele cookies. Via deze niet-functionele cookies kan Vliegtickets.be/blog jou op een andere site o.a. benaderen op basis van de door jou bezochte pagina's.

Toon meer
Alle cookies Nodige cookies