Meest gestelde vragen

Kan ik mijn vliegticket wijzigen

Kan ik mijn vluchtdatum -of route wijzigen?

Of het mogelijk is om je vluchtdatum -of route te wijzigen hangt af van het ticket dat je hebt geboekt. Ieder ticket heeft zijn eigen voorwaarden. De voorwaarden van jouw ticket vind je tijdens het boeken in de betaalstap. 

In veel gevallen staat de airline wijzigingen toe tegen wijzigingskosten. Soms zijn de voorwaarden zo streng dat je niet mag wijzigen. Wil je in zo’n geval toch op een andere datum reizen of een andere route vliegen dan zit er niets anders op dan een nieuw ticket te kopen. 

Let bij een wijziging van je vlucht op de geldigheid van je reisdocumenten en eventuele visa. Extra aangekochte services zoals stoelen, bagage en/of maaltijden die je via ons hebt bijgeboekt worden mee gewijzigd bij een datumwijziging.  

Kan ik een naam op een ticket wijzigen?

Heb je een spelfout gemaakt in je naam op het ticket? Neem dan zo snel mogelijk en bij voorkeur dezelfde dag nog contact met ons op. Wij doen ons best voor je om bij de airline je naam aan te passen. Wanneer de airline hier kosten voor berekent zullen we deze aan je moeten doorberekenen evenals onze eigen wijzigingskosten van € 49 wijzigingskosten per ticket*. Sommige airlines staan naamswijzigingen niet toe, dus zul je een nieuw ticket moeten kopen. Een volledig andere naam op het ticket is in de meeste gevallen niet toegestaan. 

Wat kost het om mijn vlucht te wijzigen?  

Als je volgens de voorwaarden je ticket mag wijzigen berekent de airline wijzigingskosten. Het kan voorkomen dat de nieuwe vlucht waarmee je wilt vliegen duurder is. Het verschil in prijs wordt dan doorberekend aan je. Voor het aanpassen van je ticket berekenen wij € 49 wijzigingskosten per ticket*.  Samengevat moet je dus rekening houden met de volgende kosten:

  • Wijzigingskosten airline
  • Eventueel tariefsverschil
  • Wijzigingskosten Vliegtickets.be 

 *Heb je een gekozen voor een aanvullend servicepakket  dan zijn de wijzigingskosten van Vliegtickets.be lager of zelfs gratis. 

Hoe kan ik mijn vlucht wijzigen?  

Wanneer je hebt besloten om je vlucht te wijzigen, neem je contact op met onze klantenservice.  Je ontvangt binnen 24 uur een betaallink per e-mail met de kosten van de wijziging. Je kunt op dat moment beslissen of je de wijziging definitief wilt doorzetten of niet. Betaal je via de link dan zal je wijziging worden doorgevoerd. Betaal zo snel mogelijk. Totdat de betaling is gedaan en het ticket is aangepast kunnen de kosten nog wijzigen. Als je geen gebruik maakt van de betalingslink dan zal je ticket niet worden gewijzigd.  

Wijzigingskosten extra services per boeking

Wil je wijzigingen aanbrengen in de extra services in je boeking dan berekenen wij daarvoor de volgende kosten: 

  • Wijzigingen in stoelreservering € 9 (exclusief de evt. nieuwe kostprijs van de stoel)
  • Wijzigingen in bagage-items € 9 (exclusief de kostprijs van bagage-items) 

 

Let ook op de volgende zaken:

Controleer bij een wijziging of je reisdocumenten en eventuele visa nog voldoen. Voor informatie hierover kun je terecht bij Visa4all

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 02 588 14 65
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur