Meest gestelde vragen

Hoe annuleer ik mijn boeking

Als je je ticket wilt annuleren kan de hoofdboeker dit doen door het annuleringsformulier in te vullen. Binnen vijf dagen ontvang je een reactie met hierin een overzicht van de kosten en de annuleringsvoorwaarden van je tickets. Let op: Dit is een aanvraag voor annulering, de definitieve annulering wordt gedaan als je akkoord hebt gegeven op de kosten.

Annuleer je binnen zeven dagen voor vertrek, stuur ons dan een e-mail en neem ook telefonisch contact op met ons. Zo zorgen we er samen voor dat je boeking op tijd wordt geannuleerd.

Hoe nu verder?

  1. Vul het annuleringsformulier in.
  2. Geef duidelijk aan voor welke reiziger(s) en/of voor welk deel van de reis de annulering geldt.
  3. Geef ook aan wat de reden is van je annulering. In sommige gevallen is de airline nl. coulant, of misschien is een wijziging een voordeliger optie voor je.
  4. Verstuur je het annuleringsformulier en je ontvangt binnen vijf werkdagen antwoord met de annuleringsvoorwaarden -en kosten.
  5. Ga je akkoord met de kosten? Beantwoord deze e-mail en binnen vijf werkdagen ontvang je de annuleringsbevestiging. Zijn de annuleringskosten lager dan je ticketbedrag, dan ontvang je het restantbedrag op de rekening waarmee je de tickets hebt betaald.

De annuleringsvoorwaarden -en kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij en per tarief. Het kan ook voorkomen dat de airline restitutie van je ticketbedrag niet toestaat. Is je vlucht al vertrokken zonder dat je hebt geannuleerd? Dan wordt je in de meeste gevallen aangemerkt als een zg. No-show. Er gelden dan vaak andere regels. 

 

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten, controleer dan de polisvoorwaarden om te zien of jouw reden van annuleren recht geeft op een schadevergoeding, of neem contact op met je verzekeringsmaatschappij. Nadat je van ons bevestiging van de annulering hebt ontvangen met hierin de hoogte van de annuleringskosten, kun je het het schadeformulier van Allianz, of van je eigen verzekeraar invullen en indienen.

 

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 02 588 14 65
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur