Meest gestelde vragen

Wat houdt de esta aanvraag voor de USA in?

Alle passagiers die naar of via de Verenigde Staten reizen dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Dit betekent dat ook kinderen en baby's een eigen paspoort nodig hebben. Voor overige nationaliteiten en paspoorten dien je contact op te nemen met het desbetreffende consulaat of ambassade.

ESTA aanvraag USA
Alle reizigers onder het Visa Waiver Programma (waaronder ook Nederland en België) zijn verplicht om een elektronische reistoestemming te verkrijgen voordat zij aan boord kunnen gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten. Dit geldt ook als je alleen een overstap maakt in de VS. De reistoestemming dient minimaal 72 uur voor vertrek naar de Verenigde Staten aangevraagd te worden. Zonder reistoestemming word je niet toegelaten aan boord van het vliegtuig.

Je kunt een ESTA aanvraag USA doen via Visa4All. De kosten bedragen rond de € 50, afhankelijk van de wisselkoers. De ESTA aanvraag kan je dan in het Nederlands doen. Het is ook mogelijk om via de Engelstalige ESTA website een ESTA autorisatie aan te vragen, deze bedraagt $14. Je kunt de betaling dan alleen per creditcard voldoen.

ESTA USA
Een ESTA aanvraag kan alleen gedaan worden voor reizen korter dan 90 dagen. De Amerikaanse autoriteiten raden je aan de ESTA autorisatie tijdig aan te vragen. Doch minimaal 72 uur voor vertrek. Mocht je een ticket willen boeken binnen deze 72 uur en je hebt nog geen goedgekeurde ESTA, neem dan contact op.

Let op: Er zijn onofficiële ESTA websites actief. Wij adviseren je alleen de aanvraag via de Visumcentrale Nederland of de ESTA website te doen. Reizigers zonder een goedgekeurde ESTA aanvraag, riskeren een boete van $ 300 - $ 400, wanneer zij aan boord willen gaan van een toestel of schip.

Geldigheid ESTA
Een goedgekeurde ESTA Reistoestemming is na aanvraag, 2 jaar of tot de verloopdatum van het paspoort geldig. Je kunt hiermee meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten brengen. Bij elk nieuw bezoek binnen de geldigheid van de ESTA autorisatie, dien je je reisgegevens aan te passen via de organisatie waar je je aanvraag voor hebt gedaan.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 02 588 14 65
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur