Meest gestelde vragen

Online reserveren - stap voor stap

Het reserveren van voordelige vliegtickets is 24 uur per dag, 7 dagen per week online mogelijk op de website van Vliegtickets.be. Vul je wensen in, kijk en vergelijk direct het actuele aanbod van meer dan honderden luchtvaartmaatschappijen, kies het beste reisschema en boek tegen meest voordelige tarief op dat moment.

Belangrijk: de persoon die de boeking maakt (hoofdboeker) dient minimaal 18 jaar oud te zijn. Indien er reizigers zijn onder de 16 jaar, zonder begeleiding van een volwassene is het mogelijk dat er vooraf begeleiding aangevraagd moet worden. Bij lowcostmaatschappijen is het in sommige gevallen zelfs verboden (o.a. Ryanair). Informeer jezelf hierover.

Online vliegtickets reserveren

Plaats een zoekopdracht
1. Ga naar Vliegtickets.be
2. De zoekbox is standaard ingesteld op het vinden van retour vliegtickets vanaf Brussel. Kies de eindbestemming, vul de heen- en terugreisdatum in, kies het aantal personen en klik op "Vind de beste vliegtickets". Wilt u vliegen vanaf een andere luchthaven dan Brussel of een enkele reis boeken, dan kunt u dit zelf aanpassen. Wilt u meerdere bestemmingen en/of landen aandoen tijdens uw reis? Kies dan voor de optie "meerdere bestemmingen" en vraag een vrijblijvende offerte aan per e-mail.

Wachtscherm

U ziet nu een wachtscherm. De zoekopdracht wordt verwerkt en er wordt direct gekeken naar beschikbare vluchten.

Resultatenpagina

U ziet op de resultatenpagina vluchten die ook daadwerkelijk beschikbaar tegen het genoemde tarief op dat moment. Onder de matrix wordt direct een bespaar tip gegeven indien aanwezig. Vaak betekent dit dat u goedkoper kunt vliegen vanaf een andere luchthaven. De keus is aan u.

1. Gebruik de "verfijn resultaten" functie om sneller een geschikte vlucht te vinden
2. Onder het kopje vluchtdetails, welke bij elke vlucht genoemd wordt kunt u meer informatie over de vlucht zien. Eventuele stops en overstappen worden hier ook genoemd.
3. De prijs die u ziet is altijd exclusief eenmalige boekingskosten a € 27.50.
4. Gevonden wat u zocht? Klik dan op de "Selecteer" knop en boek uw vliegtickets 5. Uw vlucht wordt nu geselecteerd

Staat er geen geschikte vlucht voor u tussen? Zoek dan rond uw eerder ingevoerde datum. Of gebruik onze prijsmelder.

Stap 1 - Gegevens
U ziet nu uw geselecteerde vlucht inclusief de mogelijk tot het bekijken van de Annuleringsvoorwaarden | Bagagevoorwaarden | Wijzigingsvoorwaarden. Al deze regels gelden direct zodra u definitief geboekt en betaald heeft.

1. Reizen zonder zorgen - Kies je verzekering. Bij de Vliegtickets.be Combinatieverzekering bespaart u direct 5%.
2. Wie zijn de reizigers? Vul de reizigers die gaan vliegen in met de juiste namen.
Let op: vul de namen in zoals ze in het paspoort vermeldt staan, deze komen ook op het e-ticket te staan. De luchtvaartmaatschappij kan de reiziger weigeren wanneer de naam op het e-ticket niet overeenkomt met het paspoort. Dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Voornaam - De eerste voornaam zoals in het paspoort, roepnaam is niet mogelijk
Gebruik geen koppeltekens, vreemde leestekens of spaties

Achternaam – achternaam zoals in het paspoort, dames die getrouwd zijn vullen alleen hun meisjesnaam in
Gebruik geen koppeltekens, vreemde leestekens of spaties

2.1 Boek bagage bij indien nodig. Bij de meeste maatschappijen is ruimbagage inbegrepen. Dit geldt niet voor lowcostmaatschappijen*, u kunt deze tegen gereduceerde kosten direct bijboeken.
3. Hoe kunnen we u bereiken? - Vul alle NAW gegevens in. Het is erg belangrijk dat u het e-mailadres goed invult, zo kunnen we alle communicatie omtrent uw boeking per e-mail toesturen. Vergeet ook niet om een mobiel nummer op te geven, we zullen u hier ook informatie op toesturen wanneer u in "Stap 2 - Betalen" een Full of Extra service pakket afsluit. De gegevens worden allemaal veilig opgeslagen.
4. Klik op "Verder naar betalen".

Stap 2 - Betalen

U ziet nu uw ingevoerde gegevens. Controleer alle gegevens goed en pas ze aan indien nodig door op "wijzig uw gegevens" te klikken. U gaat dan terug naar Stap 1 – Gegevens.

1. Reizen zonder zorgen – Sluit een servicepakket af en wees optimaal voorbereid op reis. Het Extra service pakket wordt het meest afgesloten.
2. Maak uw boeking compleet – reserveer voordelig een parkeerplaats bij Schiphol, doe wat voor het milieu en doneer een boom in het Nationaal Bossenfonds en/of sluit de Mobiele Reisassistent af.
3. Hoe wilt u betalen – U kunt zelf kiezen hoe u uw vliegticket wilt betalen.
5. Ga akkoord met de voorwaarden en kies "Maak boeking" U gaat nu naar de betaalomgeving van de bank. Bij het kiezen van "maak boeking", maakt u een definitieve boeking. Wijzigings- en annuleringskosten zijn daarna voor de boeker.

Stap 3 – Bevestiging
Na betaling komt u op de bevestigingspagina. Wij zullen direct de boekbevestiging per e-mail toesturen.

Je vliegtickets worden uitgegeven door Otravo B.V. waar Vliegtickets.be onderdeel van is.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 02 588 14 65
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur