Meest gestelde vragen

Staking of faillissement luchtvaartmaatschappij

Vliegtickets.be is een bemiddelingskantoor tussen verschillende dienstverlenende partijen. Wanneer u bij ons een reservering maakt sluit u een reserveringsovereenkomst af via een derde partij, welke zorg draagt voor een correcte afhandeling van uw reserveringsopdracht tussen u als reiziger en de desbetreffende leverancier. Op de door u gereserveerde dienst zijn de voorwaarden van de betrokken dienstverlener(s) van toepassing.

Wanneer Vliegtickets.be te gehore komt dat een luchtvaartmaatschappij haar vluchten zal gaan staken, zullen wij onze klanten welke met deze maatschappij vliegen informeren.

De informatievoorziening welke wij ontvangen en de regelingen welke wij u kunnen aanbieden komen vanuit de luchtvaartmaatschappij. Mogelijke oplossingen die door een maatschappij aangedragen kunnen worden zijn:

- Omboeken van uw vlucht met een andere maatschappij
- Wijzigen van de reisperiode
- Annuleren van uw reis met teruggave van geld

Vliegtickets.be zal in overleg met de reiziger op zoek gaan naar de beste oplossing, rekening houdend met de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

Teruggave geld
Wanneer er een mogelijkheid tot annuleren bestaat met teruggave van de reissom, zullen wij een restitutie procedure starten bij desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Het kan vanaf dat moment 3 - 6 maanden duren voordat de luchtvaartmaatschappij tot uitkering overgaat en wij het geld aan u retour kunnen storten.

Faillissement en de Vliegticket Verzekering
Worden uw vluchten geannuleerd doordat de luchtvaartmaatschappij failliet is verklaard en heeft u geen Vliegticket Verzekering dan bent u afhankelijk van wat de luchtvaartmaatschappij u aanbiedt. Heeft u wel een Vliegticket Verzekering dan kunt u direct een claim indienen bij de Unigarant en ontvangt u het bedrag van uw vliegticket, met een maximum van € 1500 per vliegticket, retour.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 070 65 90 02 (€ 0,30 p.m.)
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur