Meest gestelde vragen

Handbagage

Per persoon mag je 1 stuk handbagage kosteloos meenemen op je reis. Per luchtvaartmaatschappij verschilt het gewicht dat je mag meenemen en de maximale afmetingen. De handbagageregels zijn de afgelopen jaren flink aangescherpt. Benieuwd wat je wel en niet in je handbagage mag meenemen? Kijk dan op de website van Luchthaven Zaventem of Schiphol Amsterdam.

Ryanair
Ryanair heeft zijn handbagagebeleid aangescherpt. Wanneer je Instappen met prioriteit en twee stuks handbagage, Flexi Plus, Plus of Family Plus hebt gekocht heb je recht op twee stuks handbagage die je beide mee aan boord mag nemen. Je mag 1 rolkoffer van 55 cm x 40 cm x 20 cm meenemen en 1 kleine tas van 35 cm x 20 cm x 20 cm, bijvoorbeeld een handtas of laptoptas. Je rolkoffer mag niet zwaarder zijn dan 10 kg. Deze koffer moet ook in de sizer en in de bagageruimte boven je stoel passen. 
Heb je deze opties niet aangekocht dan mag je rolkoffer niet mee aan boord, deze wordt dan gratis vervoerd in het ruim ( dit geldt alleen voor tickets die gekocht zijn voor 1 september en/of voor vertrek tot en met 31 oktober). Als je op 1 september of later je tickets hebt gekocht en de vertrekdatum op 1 november of later valt, moet je voor je handbagage koffer of reistas van maximaal 10 kilo betalen en deze moet worden ingecheckt. Je mag alleen nog een kleine tas mee aan boord nemen en deze mag niet groter zijn dan 35 cm x 20 cm x 20 cm en moet passen onder de stoel voor je. Als je hier niet aan voldoet berekent Ryanair een toeslag van EUR50,- bij de gate.

Kinderen
Vlieg je met een kind tussen de 2 en 11 jaar dan mag jouw zoon of dochter ook 1 stuk handbagage meenemen. Baby’s (0 tot 2 jaar) mogen dit helaas niet. Een buggy/kinderwagen mag altijd kosteloos meegenomen worden.

Handbagage gewicht + afmetingen per airline*
Staat de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt er niet tussen, ga dan naar de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.
Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 02 588 14 65
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur