Meest gestelde vragen

Schadekosten Restitutie Plan

Wanneer u de auto ophaalt, zal u worden verzocht om een waarborgsom ter waarde van het eigen risico dat belast kan worden door uw verhuurder in het geval van schade opgelopen tijdens de huur. De hoogte van het eigen risico zal worden weergegeven in de algemene voorwaarden tijdens het reserveren. Vliegtickets.nl biedt in samenwerking met rentalcars.com het schadekosten restitutie plan aan dat, indien u deze heeft gekocht voor aanvang van de huur, vergoeding biedt voor de schade (exclusief administratie en immobilisatiekosten) die u aan de verhuurder betaald heeft als gevolg van een claim op de Collision Damage Waiver (CDW / schadeverzekering) tijdens uw huur. Het betaalde bedrag kan via rentalcars.com gereclameerd worden, onderhevig aan onze algemene voorwaarden, indien u een kopie van de volgende documenten doorstuurt naar rentalcars.com:

- een kopie van het ongevallenrapport van de verhuurder, (deze moet voltooid worden voordat de huur is afgelopen).
- een politie rapport indien een derde partij bij de ongeval betrokken was.
- een kopie van de check in & check out documenten van de huurauto die duidelijk aantonen de nieuwe schade waar u voor belast wordt.
- bewijs van afgeschreven betalingen op uw creditcard.

Voor een claim betreffende aansprakelijkheid derden, vereist rentalcars.com een bevestiging van de verhuurder dat uw claim is afgerond en dat een partij voor de schade geïdentificeerd is voor de aansprakelijkheid. Deze documenten moeten naar onze klantendienst gestuurd worden binnen 28 dagen na het voltooien van de huur.

De onderstaande kosten worden niet vergoed met het Schadekosten Restitutie plan;

- Schade veroorzaakt aan ramen, voorruit, glas, interieur, persoonlijke bezittingen, wielen en/of banden, het dak en onderkant van de auto
- Indien de bestuurder onder invloed is van drugs en/of alcohol
- Indien de bestuurder ten tijde van het ongeval niet bij naam vermeld was op het huurcontract
- Sleepkosten of schade veroorzaakt aan de huur auto als gevolg van het slepen van de auto door een ongeautoriseerde derde partij
- Immobilisatie toeslagen als gevolg van de schade
- Indien er sprake was van roekeloos rijgedrag of onoplettendheid, inclusief off road rijden of op onbestraatte wegen
- Schade / letself aan inhoud of personen in de auto
- Diefstal van het voertuig
- Administratiekosten met betrekking tot de schade

In de bovenstaande gevallen zal u zelf volledig aansprakelijk zijn voor de volledige kosten tot, en hoger dan, het eigen risico dat het schadekosten restitutie plan niet zal vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het schadekosten restitutie plan, neemt u contact op met een medewerker van ons.

Geen antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en wij sturen binnen 48 uur een reactie. Vertrekt u binnen 1 week dan adviseren wij u telefonisch contact op te nemen i.p.v. te mailen.

 
 

Verplicht veld

Heb je nog vragen?

Onze klantendienst staat 7 dagen per week voor je klaar.

Bekijk onze openingstijden.


of bel: 02 588 14 65
  • Gratis annuleren tot 20:00 uur