Meest gestelde vragen

De goedkoopste prijs

Reserveer nu

Reizigers beoordeling

Lyon reizigers beoordelen
Vliegtickets.be met een:
Bekijk beoordelingen

Tevreden klanten

91% van onze klanten beveelt ons aan
Bekijk beoordelingen

Goedkope vliegtickets Lyon!

Vliegtickets naar Lyon

Een stad die we vaak links laten liggen op weg naar het Zuiden. Maar waarom niet eens bezoeken? Vliegtickets kan u zeker verleiden voor een vliegticket naar Lyon en weet u zodra in vakantiestemming te brengen. Lyon is een open geschiedenisboek vol zuiders temperament. Levendig, trendy winkels, klassieke gebouwen, kleine straatjes en restaurants zoals u ze enkel in Frankrijk nog vindt. Lyon kreeg faam door haar zijdewevers en uitvinders van de cinema. Beiden drukten een unieke zegel op deze oude Romeinse stad. In Lyon zal u zich zeker thuis gaan voelen!

Bezienswaardigheden

Lyon wordt doormidden gesneden door twee belangrijke stromen, de Saône en de Rhône. In het midden van deze stromen ligt het pittoreske eiland van Lyon. De rondvaart is een romantische manier om de stad vanaf het water te bekijken. Het Gallo-Romeins museum legt de link met de Romeinse oorsprong van Lyon. De Onze-Lieve-Vrouwe kathedraal beheerst langs alle kanten het zicht van deze mooie stad. De klim naar de kathedraal brengt u in een wirwar van straatjes en trappen waar u gezellige restaurantjes tegenkomt. Oud Lyon is een Renaissance wijk uit de 15de eeuw. De restauratie is een staaltje van perfectie, beloond met de UNESCO erfgoedzegel. De geheime gangen van de zijdewevers, zogeheten traboules, lopen kriskras onder deze wijk en vertellen de clandestiene geschiedenis van de florissante zijde-industrie. De gebroeders Lumière kregen in Lyon een eigen museum over de geschiedenis van de film. Tussen al dit historisch geweld staat het hypermoderne museum voor wetenschap en samenleving, aan de oevers van de Saône. Naast dit alles biedt Lyon u een overheerlijke keuken als hoofdstad van de gastronomie. Bezoek nu het veelzijdige Lyon!

Van en naar de luchthaven

Vluchten naar Lyon landen op de luchthaven Saint Exupery op 20 kilometer van Lyon. De Satobus is een prima manier om in het centrum te geraken, deze brengt u in een klein uur naar hartje Lyon. De gemeente van Lyon werkt hard aan een metrolijn waar u in de toekomst gebruik van zal kunnen maken.

Boek uw vliegtickets naar Lyon

Vliegtickets.be heeft de meest voordelige vliegtickets naar het prachtige Lyon voor u geselecteerd. Ontdek deze historische stad en geniet van de heerlijke franse keuken!

Lees verder
Verberg tekst